Mai mulți profesori clujeni au creat un manual în care geografia și limba română se unesc într-o poveste
27 Octombrie 2020, 11:53
(actualizat 27 Octombrie 2020, 12:00)

V-ați întrebat vreodată cum i-am putea motiva pe cei mici să îndrăgească mai multe materii de la școală? O variantă ar putea fi un manual publicat de mai mulți profesori clujeni, care îmbină mai multe materii, printre care geografia și limba română. Totul este prezentat sub forma unei povești.

Manualul ,,Literatura de călătorie. O istorie a călătoriilor în texte esențiale” le propune elevilor o abordare mult mai plăcută a celor mai importante informații din materii de bază precum: limba româna, istorie, geografie sau biologie. Profesorii numesc acest tip de învățare, abordare integrată.

Cartea a fost gândită în așa fel încât să poată fi parcursă cu ușurință, în paralel cu celelalte materii, de către elevii din clasele gimnaziale.

Manualul este realizat de o echipă de profesori din Cluj Napoca. Aceștia își doresc ca elevii să prindă drag de acest tip de învățare, fapt care a fost deja confirmat de câțiva tineri învățăcei.

Proiectul echipei clujene a fost prezentat, ca model de bune practici, și profesorilor din Republica Moldova, prin Ministerul Educației de acolo în cadrul unei conferințe online.