Mai mulți bani pentru hrana pacienților din spitale

8 aprilie 2021, 07:01

Mâncare mai bună pentru pacienții internați în spitalele din România. Este dorința Ministerului Saănătății care a propus eliminarea plafonul maxim pentru alocația de hrană a pacienților. Vestea a fost primită cu bucurie de managerii spitalelor din Timișoara. Ei știu deja cum vor rearanja meniurile astfel încât bolnavii să primească mâncare bună, adecvată stării lor de sănătate. Prețurile pentru meniul pacienților nu au mai fost ajustate din 2008.

La Spitalul CFR din Timișoara, mâncarea pacienților e livrată de o firmă de catering. Reprezentanții unității sanitare susțin că eliminarea plafonului maxim era necesară.

La Spitalul Municipal, pacienții primesc mâncarea făcută în bucătăria unității sanitare.

La spitalul municpal din Timișoara există două tipuri de meniuri, unul pentru boli comune de 10 lei și unul pentru diabetici care e 15 lei pe zi.

Mâncarea pentru pacienți va putea fi de acum potrivită nevoilor de recuperare a fiecăruia.

Și la Spitalul Județean din Timișoara se fac deja planuri pentru noile meniuri ale pacienților.

Cel puțin 16 lei pe zi se vor aloca de acum înainte pentru hrana unui pacient dintr-un spital românesc, a anunțat ministrul Sănătății. Nivelul alocaţiilor de hrană e stabilit de managerii spitalelor, cu avizul consiliului de administrație.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite