Mai mult de jumătate din teritoriul Franței este în stare de alertă maximă. Forța celui de-al doilea val de COVID i-a surprins și pe experți

26 octombrie 2020, 22:29

Mai mult de jumătate din teritoriul Franței este în stare de alertă maximă după câteva zile în care au fost raportate cifre record de infectare cu noul coronavirus.

Experții din sănătate sunt de părere că și aceste bilanțuri nu reflectă realitatea care este mult mai dură.

Jean Francois Delfraissy, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Franţei: Noi în consiliul ştiinţific estimăm în jur de 100 de mii de cazuri pe zi, dublu faţă de cifrele înregistrate. Asta dacă adăugăm la cazurile diagnosticate pe cele încă nediagnosticate şi pe asimptomatici cred că asta e cifra reală. Avem de a face cu un virus care se răspândeşte de o manieră foarte rapidă.

Forța acestui al doilea val de COVID i-a surprins și pe experți care pun rata mare de infectare și pe seama temperturilor scăzute, cunoscut fiind că noul coronavirus este mai sensibl la căldură.

46 de milioane de francezi din regiunea Paris și alte 8 mari orașe sunt vizați de interdicția de circulație pe timpul nopții, în intervalul 21.00-6.00. O măsură a cărei eficiență nu este însă cunoscută.

Eric Caumes, directorul Spitalului Salpetriere: De fapt, această restricție de circulație este un pariu, epidemiologic vorbind, pentru că nu știm dacă este eficientă, nu este o metodă tradițională. O să vedem dacă dă vreun rezultat, dar e mai mult un pariu.

Această măsură este valabilă timp de 6 săptămâni dar ar putea fi extinsă și suplimentată cu noi restricții în funcție de evoluția infectărilor.

O reevaluare a situației sanitare va fi făcută săptămâna aceasta, a precizat premierul Jean Castex.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite