Mai multe state au avut probleme cu vaccinul AstraZeneca. Șapte persoane și-au pierdut viața în Marea Britanie

3 aprilie 2021, 20:37

Până la 24 martie au fost înregistrate 30 de cazuri de persoane cu tromboză provocată după administrarea de vaccin AstraZeneca. Șapte pacienți au decedat. Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale a precizat că a prmit rapoarte despre 22 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală și opt cazuri de tromboze asociate cu un deficit de trombocite. Serviciile medicale au administrat până acum 18 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Dr. SARAH JARVIS, Centrul Medical Pentlands: „Aş vrea ca oamenii să înţeleagă că această idee a unei legături cauzale, altfel spus că dacă se raportează un astfel de caz, nu înseamnă neapărat că este un efect secundar al vaccinului. Dacă analizăm toate efectele secundare raportate sau posibile efecte secundare vedem că există şi alte motive că excesul de alcool sau sarcina.”

După ce ieri Olanda a anunțat că suspendă temporar imunizarea cu acest vaccin a persoanelor sub 60 de ani, azi, autoritățile de la Haga au decis să blocheze total administrarea de AstraZeneca până pe 7 aprilie.

În Franța s-au înregistrat 12 cazuri de la începutul campaniei, iar patru pacienți și-au pierdut viața. Trombozele au apărut mai ales la nivelul creierului în termen de nouă zile de la imunizare. În Franța au fost imunizate cu AstraZeneca două milioane de persoane. Vaccinul AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, face obiectul unor suspiciuni în mai multe ţări după înregistrarea unor cazuri grave de formare de cheaguri de sânge. Unele ţări au decis să nu administreze serul la persoanele sub o anumită vârstă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă