Mai sunt cinci zile până la alegerile prezidențiale din R. Moldova. Este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie

Alegeri prezidențiale R Moldova
Alegeri prezidențiale R Moldova
27 octombrie 2020, 08:30

Conform prevederilor electorale, rezultatele sondajelor pot fi date publicităţii cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. De asemenea, în perioada electorală, sondajele de opinie privind preferinţele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiţia înştiinţării prealabile a CEC.

În ziua alegerilor, până la închiderea secţiilor de votare, se interzice publicarea în mijloacele de informare în masă de informaţii de campanie, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi obţinute de concurenţii electorali pe parcursul zilei şi despre şansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova urmează să aibă loc la data de 1 noiembrie 2020. Este al doilea scrutin când Președintele Republicii Moldova este ales prin vot direct de către cetățeni.

Pentru validarea primului tur de scrutin este necesară participarea a cel puțin 1/3 din numărul cetățenilor înscriși în listele electorale, iar în cazul în care niciunul dintre candidați nu obține mai mult de 50% din voturi se organizează un al doilea tur.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite