Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu, și șeful secției ATI, Liviu Ungureanu, au fost audiați

16 noiembrie 2020, 15:00

Luni, au avut loc primele audieri. Au fost audiați managerul spitalului Piatra Neamț, Lucian Micu, și șeful secției ATI, doctorul Liviu Ungureanu, a transmis pentru Telejurnal, Alexandru Costache.

În paralel, are loc cercetarea la fața locului, pentru că procurorii suspectează că  incendiul a pornit de la un scurt circuit.

Mai multe percheziţii au avut loc, duminică seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de conducerea unităţii sanitare.

Perchezițiile s-au terminat luni dimineață, în jurul orei 2,00, iar anchetatorii au ridicat mai multe documente necesare în efectuarea anchetei cu privire la incendiul care a avut loc sâmbătă seară la secţia ATI a spitalului.

procurorii au discus necropsia victimelor

De ancheta Parchetului General se ocupă Marius Iacob, procurorul care în urmă cu 10 ani a instrumentat ancheta de la Maternitatea Giulești, și  Mihai Ilie, procurorul care a instrumentat dosarul incendiului de la Colectiv.

Serviciul de Telecomunicații Speciale susține că sâmbătă au fost primite patru apeluri la 112 pentru anunțarea incendiului de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț.

Conform acestora, incendiul a fost anunțat de către un angajat care face parte din personalul medical al spitalului.

În timpul incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite