Managerul Spitalului Piatra Neamț, la TVR: Atât etajul 3, cât și etajul 2, sunt avizate de către DSP ca secții ATI

15 noiembrie 2020, 11:26

„Este o informație care s-a preluat greșit. Atât etajul 3, cât și etajul 2, sunt avizate de către DSP ca secții ATI și frecvent se mută pacienți de la un etaj la altul. Practic, ieri nu s-a întâmplat nimic altceva decât că au fost mutați pacienți de la etajul 3, la etajul 2 și atâta tot”, a declarat, la TVR, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Octavian Micu.

El a precizat că pe parcursul ultimelor 3 săptămâni s-au făcut lucrări pentru a crea încă 4 paturi suplimentare la ATI, însă acestea s-au făcut în altă zonă decât cea în care s-a produs incendiul și nu are nicio legătură cu instalațiile de acolo. „Nici nu era pusă în funcțiune” a spus Micu.

Întrebat despre starea pacienților de la ATI, după incendiu, Lucian Octavian Micu a declarat că pacienții din cel de-al doilea salon ATI nu au suferit de pe urma incendiului.

„Când s-a declanșat incendiul în primul salon, pacienții din salonul 2 au fost transferați la UPU. Toți pacienții de pe cele două saloane erau pacienți în stare critică din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2 și doi pacienți au decedat ulterior în UPU, pacienții care se aflau practic în starea cea mai gravă. Ceilalți 6 pacienți au fost transferați către unitatea modulară de la Lețcani, în cursul nopții” a spus Micu.

Referitor la personalul care asigură securitatea la incendiu, managerul Spitalului Piatra Neamț a precizat că există o persoană care se ocupă și are aceste atribuții.

„Personalul a fost instruit cu privire la ce are de făcut în astfel de situații. De altfel, au și încercat să intervină cu extinctoarele prezente pe secție, dar și cu cele din secțiile alăturate, însă intensitatea flăcărilor a fost prea mare și extinctoarele nu au făcut față”, a spus Micu la TVR.

El a mai precizat că aseară erau prezente în spital cele două linii de gardă, de pe secția ATI: 2 medici, 8 asistente și 4 infirmieri și că în acest moment, în spital sunt internați circa 380 de pacienți cu COVID.


 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite