Maratoane de vaccinare în mai multe orașe din țară. Centrele sunt deschise până târziu în noapte
06 Noiembrie 2021, 18:07 (actualizat 06 Noiembrie 2021, 18:56)
(actualizat 06 Noiembrie 2021, 18:56) | Știrile TVR

Autoritățile fac eforturi să crească din nou rata de vaccinare, după ce, în ultimele zile, sunt tot mai puțini români hotărâți să treacă pragul centrelor de imunizare. Până în acest moment, puțin peste 6,5 milioane de români sunt vaccinați complet. La Brăila, unde rata de vaccinare este sub 30%, autoritățile locale au deschis un centru de vaccinare chiar în incinta mall-ului, în speranța că oamenii vor veni în număr cât mai mare. Centrul va rămâne deschis până la ora 24.00, la final de săptămână. Maratoane de vaccinare au loc și în alte orașe.

În prima zi a maratonului din Brăila, peste 450 de brăileni au venit la mall să se vaccineze.

Cei veniți pentru imunizare au fost stimulați și de voucherul de 100 de lei pe care îl primesc după vaccinare. În comuna Ciugud, care are un procent de vaccinare de peste 40%, este organizat un maraton de vaccinare mai inedit. Ca să le amintească oamenilor de vremurile în care puteau să se întâlnească fără nicio restricție, organizatorii au proiectat pe un ecran înregistrări din festivaluri de folclor din anii trecuți.

Trei maratoane de vaccinare au loc și în județul Hunedoara, în cele mai mari localități: Petroșani, Deva și Hunedoara. Cei care vor să se vaccineze pot alege serul Pfizer sau Johnson&Johnson.

Maratonul vaccinării se va încheia duminică seară, iar autoritățile speră ca în acest fel să aibă acces facil la vaccinare cât mai mulți români.