Maratonul vaccinării | Raed Arafat: Germania urmează să trimită în România aproximativ 12.700 de doze de anticorpi
24 Octombrie 2021, 11:37 (actualizat 24 Octombrie 2021, 14:35)
(actualizat 24 Octombrie 2021, 14:35) | Știrile TVR

Germania urmează să trimită în România aproximativ 12.700 de doze de anticorpi monoclonali, a anunţat, duminică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Sunt mai multe ţări cu care suntem în discuţie pe problema personalului medical - Danemarca, Polonia. La acest moment ce s-a oferit este pe cale de a ajunge, avem mai multe materiale sau echipamente care au venit ca sprijin fie de la Comisia Europeană, prin rescUE, programul de stocare al Comisiei Europene, fie direct din partea altor ţări. Exemple pe care le dau: Italia - cu anticorpii monoclonali, Danemarca - cu concentratoare şi cu medicamente, putem vorbi de Franţa, de la care urmează să ajungă în curând sprijinul pe care l-a acordat, şi urmează să anunţăm ca să se ştie despre el. Sunt încă ţări care au promis că vor veni şi sunt pe drum sau care încă completează toate aspectele necesare la ei pentru a transfera materialele promise, cum ar fi Germania - cu anticorpii monoclonali, cu aproximativ 12.700 de doze", a declarat Arafat, duminică, la Palatul Copiilor din Bucureşti, unde a vaccinat câteva persoane.

"Maratonul vaccinării pentru viaţă" a început în cele şase centre vineri, la ora 8.00, şi se încheie luni dimineaţă.

Programul centrelor de vaccinare este non stop:

Sector 1: Romexpo,

Sector 2: Circul Metropolitan,

Sector 3: Biblioteca Naţională,

Sector 4: Palatul Copiilor,

Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei,

Sector 6: Clubul Seniorilor "Mihai Eminescu".

Maratonul este organizat de CNCAV, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii.