Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: Propun programul național Smart Village, după exemplul comunei Ciugud

Marcel Boloș ministrul Fondurilor Europene
Marcel Boloș ministrul Fondurilor Europene
8 iulie 2020, 13:40

Marcel Boloș a declarat miercuri la Ciugud, la finalul evenimentului „Smart Village – soluții de digitalizare a serviciilor de cadastru și publicitate imobiliară”, că se poate implementa ideea de sat inteligent în România, astfel că se va încerca susținerea acestui concept la nivel național.

„În premieră și cu ocazia acestui eveniment vom propune, după discuțiile pe care le vom avea la nivelul Guvernului României, ca ideea de Smart Village să fie program național adresat celor care vor să urmeze exemplul comunei Ciugud. Se pot aduce servicii importante pentru locuitori, de la ceea ce înseamnă casele independente, autonome din punct de vedere energetic, până la digitalizarea serviciilor publice locale pe care le asigură primăria, iluminat public inteligent și tot ceea ce ține de conceptul de smart village”, a spus Boloș.

Acesta a subliniat că Smart Village va duce și la debirocratizarea administrației publice locale din mediul rural.

Potrivit acestuia, comuna Ciugud este un exemplu de bune practici în România privind conceptul Smart Village, în condițiile în care aici sunt 14.000 de imobile și peste 4000 de hectare de teren complet digitalizate.

La eveniment a participat și Laurențiu Blaga, președintele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite