Marcel Ciolacu, după ședința BPN al PSD: În acest moment, România are nevoie de un guvern stabil susținut de o largă majoritate parlamentară

21 octombrie 2021, 08:56

ACTUALIZARE Liderul PSD, Marcel Ciolacu, la ieșirea din ședința BPN: Știam cu toții că alegerile anticipate nu se pot ține în acest moment (…), credem în continuare că după un asemenea eșec al unei guvernări de dreapta, varianta cea mai bună este întoarcerea la români. În acest moment România are nevoie de un guvern stabil susținut de o largă majoritate parlamentară.

ACTUALIZARE Liderii PSD și-au nuanțat declarațiile, au renunțat la ideea alegerilor anticipate și nu exclud posibilitatea de a vota un guvern minoritar.

”Îmi menţin părerea că România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar. Mai ales cu ce avem de-a face în acest moment. Ştiţi că într-o zi în România au fost mai multe decese decât în toată Uniunea Europeană”, a spus Ciolacu, înainte de BPN.

Miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a evitat să spună dacă social-democraţii vor face o propunere pentru funcţia de prim-ministru, după ce Cabinetul Cioloş nu a primit votul de învestitură în Parlament.

Criza politică ştim de cine a fost declanşată. Cred că preşedintele o să ne cheme la consultări. Eu am făcut astăzi un apel la responsabilitate şi vom vedea în ce direcţie duc aceste lucruri. Repet: criza sanitară – ar trebui să lăsăm specialiştii şi noi, oamenii politici, să dăm din ce în ce mai puţine declaraţii. (…) Noi spunem acest lucru de un an şi jumătate: oamenii politici să nu se mai bage peste specialişti, fiindcă lumea nu va mai înţelege nimic„, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă la consultările de la Cotroceni PSD va merge cu o propunere de premier, Marcel Ciolacu a evitat să dea un răspuns.

În primul rând mergem, să fim invitaţi. Cum vom merge, vom decide la partid„, a mai spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite