Marcel Ciolacu, după ședinţa PSD: Am stabilit depunerea sesizării pe conflictul juridic de natură constituţională privind desemnarea premierului

10 februarie 2020, 14:36

ACTUALIZARE Am stabilit depunerea sezizării la CCR pe conflictul juridic legat de nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu, la finalul ședinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

„Am avut o şedinţă prelungită cu colegii din teritoriu, ne-am făcut strategia pentru această mascaradă cu propunerea prim-ministrului desemnat, prim-ministrul demis, nici noi nu ştim bine cum să ne adresăm domnului Orban în acest moment. Am stabilit depunerea sesizării de către preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului pe conflictul juridic de natură constituţională. Vom aştepta răspunsul Curţii, chiar dacă nu stopează demersul. Nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenţii. Măcar suntem datori românilor ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că a răsfoit programul de guvernare „al Guvernului pe care nu îl va vota nimeni”.

Pe 19 februarie vom avea un Comitet executiv și  vom stabili strategia din ziua votului. Vom respecta litera legii, a Constituției și Regulamentul plenurilor reunite cu privire la desemnarea primului ministru. Chiar dacă este o mascaradă, noi vom respecta legea, a mai spus Ciolacu.

___________________

Este o chestiune de câteva ore până când sesizarea la Curtea Constiuțională va fi depusă, a transmis Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR, pentru Telejurnal 14.00.

Se știe că documentul va fi depus odată ce se va încheia ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Marcel Ciolacu a anunțat încă de la sfârșitul săptămânii trecute că se impune această sesizare la CCR, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl nominalizează din nou pe Ludovic Orban pentru formarea unui nou guvern.

În ședința de astăzi social-democrații trebuie să stabilească și data viitorului congres al partidului.

Trebuie discutate, de asemenea, mai multe propuneri legate de modificarea statutului partidului.

Bătălia pentru șefia PSD se anunță una strânsă. Marcel Ciolacu spunea că îi va anunța zilele acestea pe colegi dacă va candida sau nu. Pe de altă parte, are susținere în partid – o tabără extrem de numeroasă. Există și voci care consideră că e mai potrivit Sorin Grindeanu la șefia partidului.

De asemenea, e de văzut dacă social democrații aleg ca viitorul congres să aibă loc înainte sau după alegerile locale.

Tabăra Ciolacu-Firea dorește ca acest congres să aibă loc pe 29 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite