Marcel Ciolacu, la TVR: Dacă e propus prim-ministru un tehnocrat, fără niciun membru PNL în guvern, este posibilitatea ca noi să votăm acest guvern
24 Februarie 2020, 21:01
(actualizat 24 Februarie 2020, 22:37)

Președintele interimar al PSD,  Marcel Ciolacu, a declarat luni seara, la TVR, că nu este exclus ca partidul pe care îl conduce să voteze un guvern tehnocrat, dacă din acesta nu va face parte niciun ministru de la PNL.

"E o discuție pe care o să o am cu colegii. Dacă se vine cu propunerea să fie iarăși un guvern minoritar, numai PNL [...] am o mare reținere de a vota vreodată un guvern minoritar", a afirmat Ciolacu în direct la TVR.

Întrebat dacă ar vota un guvern tehnocrat, liderul PSD a răspuns: "Și eu și Victor Ponta am propus un tehnocrat. Un specialist prim ministru. Ce n-am mai apucat să spunem, pentru că nu am fost luați în serios -  cu toate că aveam o majoritate parlamentară și în spiritul Constituției așa ar fi trebuit: noi nu impuneam un ministru în acel guvern. Dacă vine domnul Ciucă [generalul Nicolae Ciucă, în prezent ministru al Apărării, n.r], să spunem, un specialist pe care eu îl stimez foarte mult, dacă vine fără niciun membru PNL în guvern, este posibilitatea ca noi să votăm acest guvern".