Marcel Ciolacu: Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august. Iohannis cere Parlamentului să respingă demersul PSD

26 august 2020, 18:04

„Această moțiune nu trebuie să treacă, suntem în pandemie, în criză economică, avem alegeri oricum, cred că PSD nu își dorește să preia Guvernarea ci doar să arunce țara în aer. Sper să fie suficientă înțelepciune în Parlament ca să nu treacă moțiunea. E neavenită, e izvorâtă din cinismul PSD-ist, o moțiune populistă, total neavenită și pusă într-un moment în care nu avem nevoie de instabilitate”, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis.

Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă săptămâna trecută.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara atunci Marcel Ciolacu.

El a spus că negociază pentru susținerea moțiunii cu toate formațiunile parlamentare, mai puțin cu PNL și PMP.

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus, vineri, la sediul CCR, sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. El critica PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la țară”, iar Guvernul este „pompier”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite