Marcel Ciolacu, după o vizită pe A7: E pentru prima oară când văd o viziune de ansamblu

Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu
Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu
12 septembrie 2023, 11:12

„Trebuie să fim corecţi şi să spunem că nu au existat în istoria Ministerului Transporturilor atâtea investiţii, atâtea decontări şi e pentru prima oară, poate şi pentru că sunt implicat direct cu domnul Grindeanu, când văd o viziune de ansamblu. Plecăm de la Craiova până la Constanţa (…). (…) trebuie o coordonare astfel încât cam toate să se închidă în acelaşi timp – şi autostrada Moldovei, şi Centura Bucureştiului, şi tot ce înseamnă Oltenia, sudul României, care să meargă spre Constanţa. Conexiunile sunt foarte importante fiindcă vor da o coerenţă clară în trafic”, a afirmat premierul.

Prioritatea numărul unu a Guvernului este exerciţiul financiar trecut, iar pe următorul loc se află infrastructura mare, spune Ciolacu.

„Din punctul meu de vedere, prioritatea numărul unu este exerciţiul financiar trecut. Am depăşit o absorbţie de peste 93% în acest moment. Mai avem doar octombrie, noiembrie şi decembrie să ne încadrăm cu plăţile. (…) Mi-aş dori, pentru prima oară în istoria României, să ajungem la o absorbţie de 98-99%, poate 100%, ţinând cont de supracontractare, dar trebuie o coordonare interministerială. (…) După această prioritate, prioritatea Guvernului rămâne infrastructura mare. (…) Un singur tronson e un pic întârziat (pe Autostrada Moldovei – n.r.), în rest toate companiile sunt mobilizate şi nu cred că datorită prezenţei noastre. (…) Se vede că s-a impus un alt ritm. (…) Sunt foarte mulţumit de ritmul pe care Ministerul Transporturilor, ministrul Sorin Grindeanu în acest moment îl impune mai ales la infrastructura mare”, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat o vizită de lucru pe loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti – Buzău, Mizil.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite