Marcel Vela, despre milionul de infectați din septembrie: Nu luați în seamă știri alarmiste. Nu e un studiu oficial dezbătut de CNSU pe această chestiune

20 iulie 2020, 13:07

„Să clarificăm și să punem punct: nu există un studiu oficial făcut de grupul tehnic de lucru adus la cunoștiința Consiliului Național pentru Situații de Urgență. Sunt analize făcute de specialiști, care calculează ei pe monitoare, pe probabilități, pe situații comparative cu alte țări… Nu e un studiu oficial dezbătut de CNSU pe această chestiune”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

El a mai spus că nu s-a dezbătut în CNSU „o asemenea situație megadramatică la nivelul României”.

„Mă refer la cetățenii simpli – să nu luați în seamă știri alarmiste. (…) Studii alarmiste făcute de un institut din Londra sau de analiști de la vreo facultate cu renume mondial în medicină și fac ei acolo tot felul de analize la orele de curs, pot fi, se pot întâmpla. Probabilitatea nu exclude și această variantă, dar nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia cu studiile unora”, a adăugat Vela.

Potrivit ministrului de Interne, „este clar că avem de a face cu o creștere, este clar că avem de a face cu focare”.

„Este clar că aceste focare sunt cumva regionalizate, pe anumite zone și județe”, a punctat Vela.

El a mai spus că nu Capitala se află pe primul loc pe țară la statistica de cazuri.

Potrivit unei analize citate de Digi24, România se află într-o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus, în condițiile în care distanțarea socială a ajuns până la nivelul lunii aprilie. Astfel, dacă aceste condiții se păstrează, România ar îndeplini condițiile enunțate să intre din nou în stare de urgență la începutul lunii august. Mai mult, un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, vom ajunge la peste un milion de români infectați.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite