Marea Britanie: Fenomen periculos în cluburi de noapte și baruri
28 Octombrie 2021, 07:36 (actualizat 28 Octombrie 2021, 08:16)
(actualizat 28 Octombrie 2021, 08:16) | Știrile TVR

Tinerii din Marea Britanie se mobilizează pentru a boicota barurile și cluburile unde li se pun droguri în băutură ori sunt chiar injectați cu diverse substanțe. Fenomenul a luat amploare în Marea Britanie și în Irlanda.

Tinerii au format grupuri pe rețelele de socializare și fiecare povestește prin ce a trecut.

Profitând de neatenția clienților, răufăcătorii le pun diverse substanțe în pahar sau chiar îi injectează. Tinerii sunt apoi jefuiți, abuzați și abandonați. În special fetele sunt vizate.

Mă lua când cu rece, când cu cald. Transpiram chiar dacă afară erau 10 grade. Nu mă puteam ţine pe picioare, cădeam în continuu, a mărturisit o tânără.

Adăugarea unor substanțe în băutură e un fenomen mai vechi, dar în ultima vreme a luat amploare.

Tinerii s-au mobilizat și se anunță între ei care sunt barurile care trebuie evitate.

Trebuie să punem presiune pe baruri. În plus, în semn de solidaritate cu fetele, nici nu noi, băieţii, nu vom mai frecvența anumite localuri, a spus un tânăr.

Fiind o problemă veche, tinerii au, în general mare grijă, să respecte așa-numită regulă a mâinii. Țin paharul acoperit cu mâna, astfel încât nimeni să nu le poată aruncă nimic în băutură. Dar regulă, mâna nu-i protejează suficient. Pot fi injectați cu diverse substanțe psihotrope.

Pentru paharele mari sau pentru halbe, avem capace. Dacă e vorba despre o sticlă mică, avem nişte opritoare speciale, unde nu intră decât paiul, a explicat angajata unui bar.

Irlanda se confruntă cu aceeași problemă. Ca și în Marea Britanie, foarte multe tinere povestesc că erau la club și pur și simplu nu mai știu ce li s-a întâmplat. S-au trezit după ore bune, în diverse locuri.