Marea Britanie a început vaccinarea anti-Covid. William Shakespeare, printre primii cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer

8 decembrie 2020, 19:24

În aplauzele angajaților spitalului din Coventry, Margaret Keenan a fost prima persoană imunizată anti-Covid în cadrul campaniei demarate în Regat. Bunica în vârstă de 90 de ani a primit prima doza a vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

După ea au urmat alte persoane în vârstă internate în spital sau aflate pe lista celor vulnerabile. Printre aceștia, William Shakespeare un pensionar de 81 de ani al cărui nume a făcut o adevărat senzație pe internet.

În jur de 70 de spitale din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord participă la programul care, în prima fază, va inocula persoanele peste 80 de ani și angajații din căminele de bătrâni.

Premierul Boris Johnson a vizitat unul dintre centrele de vaccinare și i-a încurajat pe britanici să nu respingă acest vaccin.

Marea Britanie, prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer/BioNtech care oferă o imunitate de 95%. Se administrează în două doze făcute la o distanță de 21 de zile și, potrivit experților, la o lună de la prima inoculare organismul atinge imunitate totală la noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă