MAREA BRITANIE | Boris Johnson își anulează vizita de săptămâna viitoare în India, unde epidemia se agravează
19 Aprilie 2021, 14:05 (actualizat 19 Aprilie 2021, 14:07)
(actualizat 19 Aprilie 2021, 14:07) | Știrile TVR

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anulat vizita pe care urma să o întreprindă în India săptămâna viitoare, din cauza agravării epidemiei de COVID-19 în această ţară, informează dpa şi AFP.

'În lumina situaţiei actuale a coronavirusului, prim-ministrul Boris Johnson nu se va putea deplasa în India săptămâna viitoare', precizează un comunicat comun al celor două guverne.

'În loc de aceasta, prim-miniştrii Modi şi Johnson vor discuta ulterior în cursul acestei luni pentru a conveni şi lansa planurile lor ambiţioase pentru viitorul parteneriat între Regatul Unit şi India. Ei vor rămâne şi mai departe în contact regulat şi aşteaptă cu nerăbdare să se întâlnească personal mai târziu în cursul acestui an', adaugă comunicatul.

Boris Johnson urma să ajungă în India luni, 26 aprilie, după ce vizita, programată iniţial în ianuarie, fusese deja amânată din cauza situaţiei grave a epidemiei în Marea Britanie.

India a raportat luni un nou record de infectări, 273.810 de cazuri în 24 de ore. În capitala New Delhi, cel mai afectat oraş din ţara cu 1,3 miliarde de locuitori, autorităţile au decis să impună de luni seară un lockdown de o săptămână.

 

 

 

sursa agerpres