Marele actor Victor Rebengiuc împlinește astăzi 89 de ani. ”Colos al scenei românești, cu un talent artistic excepțional”

Victor Rebengiuc la 88 de ani
Victor Rebengiuc la 88 de ani
10 februarie 2022, 09:46

Ministerul Culturii a postat un mesaj de La multi ani! adresat marelui actor, pe care îl numește un colos al scenei românești, cu un talent artistic excepțional.

Apostol Bologa sau Ilie Moromete sunt, astăzi, personaje memorabile asociate, firesc, cu Victor Rebengiuc, sărbătoritul zilei de 10 februarie, căruia îi urăm „La mulți ani”!

Colos al scenei românești, cu un talent artistic excepțional, a reușit să fie de-a lungul vieții puse în slujba publicului, în mod inegalabil, chipul și vocea a sute de personaje de film, teatru, radio și televiziune. Peste 200 de roluri a interpretat doar pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra, acolo unde și-a început activitatea în urmă cu 65 de ani și al cărui director a fost în perioada 1996-1998, iar în cinematografie a atins, de asemenea, un palmares extrem de bogat, cu peste 50 de filme.

Dincolo de veleitățile sale artistice, Victor Rebengiuc continuă să ne impresioneze prin verticalitatea sa, prin bunănătatea de care dă dovadă, erudiția aparte și prin modul în care relaționează, rămânând un etalon de modestie, amabilitate și discreție.

Victor Rebengiuc a avut și are o contribuție importantă la dezvoltarea teatrului și cinematografiei românești. Suntem mai bogați cu fiecare apariție și mai recunoscători pentru munca pusă în slujba celorlalți.

Actorul Victor Rebengiuc a fost invitat, la TVR, în emisiunea „Garantat 100%” a lui Cătălin Ştefănescu, la împlinirea vârstei de 88 de ani. Urmăriți interviul acordat anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă