Mărturii ale pacienților infectați cu COVID-19, care nu au crezut în existența virusului

28 iulie 2020, 17:40

La începutul lunii iunie, la Spitalul Victor Babeș mai erau internați 6 pacienți confirmați cu COVID-19. Acum toate saloanele sunt pline iar spitalul a fost reorganizat de patru ori.

Aproape 100 de pacienți, de toate vârstele, sunt trataţi în zona roșie a Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Cei mai mulți nu au crezut o clipă că s-ar putea îmbolnăvi vreodată de COVID-19. Lavinia Jucșor are 33 de ani şi este din Făget. E mama a patru copii și stă în spital de aproape 2 săptămâni.

Odată infectați, pacienții care nu credeau în existența bolii și-au schimbat părerea după primele zile în spital. Simptomele, atmosfera și frica de necunoscut i-au făcut să trăiască cea mai traumatizantă experiență a vieții lor.

Medicii timișoreni sunt revoltați de atitudinea unor români și resping acuzațiile celor care spun că doctorii nu îți fac treaba sau țin pacienții cu forța în spital.

Au trecut 5 luni de când medicii și celelalte cadre medicale de la Spitalul „Victor Babeș” îmbracă zi de zi costumul de protecție și luptă neîncetat pentru a salva pacienții. Sunt 30 de grade Celsius afară, iar munca în combinezon e la limita suportabilității. În plus, cu toții au început să obosească.

Județul Timiș a trecut de 1000 persoane infectate cu SARS-COV2, de la începutul pandemiei și până în prezent. Jumătate dintre paturile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș, inclusiv din unitatea mobilă sunt ocupate. Sunt pline și unitățile medicale suport din județ.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite