Masca des uitată și aglomerația, în stare de alertă. Dacă numărul îmbolnăvirilor va crește, vor veni și alte măsuri restrictive

18 mai 2020, 18:35

Chiar și așa, în piețe și în mijloace de transport în comun întâlnești destui oameni care nu respectă regulile. E o situație care ar putea schimba cifrele bune înregistrate în ultimele zile. Numărul de noi îmbolnăviri a scăzut, ajungând la 165 de cazuri. În cazul în care regulile nu vor fi respectate, numărul îmbolnăvirilor va crește și vor veni și alte măsuri restrictive.

Cei mai mulți călători poartă masca în mijloacele de transport în comun, însă întâlnești și persoane care nu au sau pur și simplu uită să o pună pe față în momentul în care urcă în autobuz sau tramvai.

Controlorii Societății de Transport București au, mai nou, o atribuție în plus. Nu lasă lumea să urce în tramvai sau autobuz fără mască.

În piața Obor, clienții nu sunt lăsați să intre fără mască. Mulți o dau jos însă când se văd înăuntru.

Aglomerația a revenit nu numai în magazine. După starea de urgență, Bucureștiul a revenit la vechile obiceiuri: trafic sufocant și zeci de minute petrecute în mașină la semafor.

Este o problemă și cu respectarea distanței sociale, cu atât mai mult cu cât, după eliminarea restricțiilor de circulație din starea de urgență, orașul este foarte aglomerat. sunt foarte multe mașini în trafic și foarte mulți oameni în mijloacele de trasport în comun.

Amenzile pentru nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea distantei sociale pot fi între 500 și 2500 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă