Masca este obligatorie și în spațiile publice, în funcție de incidența infectărilor. Care sunt excepțiile

8 octombrie 2021, 12:05

Sunt peste 1 300 de localități în România în care rata de infectare a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Cum varianta Delta se răspândește foarte repede, doar masca ne poate proteja când ieșim din casă.

Scapă de purtarea măștii în spațiile deschise muncitorii care depun efort fizic, copiii care au mai puțin de cinci ani, cei cu nevoi speciale sau persoanele care pot dovedi prin adeverință de la medic că sunt bolnave, iar purtarea măștii le-ar provoca probleme de oxigenare și le-ar afecta sănătatea. Nu sunt singurele excepții.

Nu trebuie să poarte masca de protecție în spațiile deschise persoanele care circulă singure pe stradă sau persoanele care desfășoară diferite activități în spații deschise cu alte persoane cu care locuiesc. Spre exemplu, dacă ieșiți în fața casei cu soțul, soția sau cu altă persoană cu care locuiți nu trebuie să purtați masca de protecție. Nici dacă alergați pe stradă sau în parc.

Medicii epidemiologi avertizează că dacă nu ne protejăm mai mult vom ajunge la 20 de mii de cazuri pe zi. În Capitală, spre exemplu, incidența a depășit 12 cazuri la mia de locuitori, dar, pentru moment, specialiștii în sănătate publică nu cred că e necesară carantinarea.

În cazul spațiilor închise, masca de protecție nu e obligatorie în birourile în care sunt cele mult 10 persoane, vaccinate, iar acestea nu intră în contact cu publicul sau cu alți colegi.

(w620) Excepții

(w620) Excepții

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite