Măşti sanitare de la vârsta de 6 ani şi distanţare de 1,2 metri, reguli pentru începerea noului an şcolar în Spania

Reguli pentru începerea noului an şcolar în Spania | Foto: Shutterstock
Reguli pentru începerea noului an şcolar în Spania | Foto: Shutterstock
26 august 2021, 14:25

După „un an dificil” în care ţara nu a mai închis şcolile, ministrul Educaţiei din Spania, Pilar Alegria, a avertizat în cadrul unei conferinţe de presă că nu a fost încă depăşită criza sanitară şi că „prudenţa maximă” continuă să fie necesară în şcoli.

Pentru a „miza pe o prezenţă fizică maximă” în şcoli, purtarea măştii sanitare rămâne obligatorie începând cu vârsta de 6 ani, o măsură intrată în vigoare anul trecut, alături de altele precum spălarea frecventă a mâinilor, sau ventilarea claselor, a explicat ministrul.

O uşoară schimbare a intervenit totuşi: distanţarea „interpersonală” între elevii din clasă s-a redus de la 1,5 la 1,2 metri, a anunţat Pilar Alegria, care a precizat că regiunilor spaniole le revine totuşi sarcina de a decide cu privire la aceste măsuri.

Până în prezent, 61% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 în Spania, în timp ce 16% dintre minori sunt vaccinaţi cu schema completă, a reamintit ministrul Educaţiei.

În primul val al pandemiei, şcolile au fost închise în întreaga ţară şi nu au fost redeschise în ansamblu înainte de încheierea anului şcolar 2020.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite