Măsuri anti-Covid tot mai severe în țările europene

7 decembrie 2021, 12:58

DISCOTECILE DIN FRANŢA ÎNCHISE TIMP DE O LUNĂ

După mai multe zile cu 50.000 de cazuri, Guvernul de la Paris a decis închiderea pentru o lună a cluburilor de noapte. Virusul se propagă rapid printre tineri, inclusiv vaccinați, iar în discoteci masca este dificil de purtat, a precizat premierul care speră că această măsură să fie suficientă.

Încă nu este momentul pentru limitări, restricţii de circulaţie sau carantină. Ar fi disproporţionat. Mesajul meu este clar: până la sfârşitul anului, să o luăm mai uşor, să facem o pauză, să ne protejăm reciproc şi în acelaşi timp să ne putem bucura de Crăciun, a declarat Jean Castex, prim-ministrul Franței.

De joi, elevii din clasele primare din Franța trebuie să poarte mască la locurile de joacă și se interzic sporturile de contact.

MASCA OBLIGATORIE PENTRU TOŢI BELGIENII PESTE 6 ANI, INCLUSIV ÎN CLASE

Noi restricții au anunță și autoritățile belgiene, care au făcut masca obligatorie pentru toate persoanele de peste 6 ani. Aceasta trebuie purtată inclusiv la ore.

Deja am uitat de mască, nici nu o mai simt, nu ştiu dacă o am pe faţă sau nu, a spus un baiețel belgian.

Ne simţim legaţi de mâini şi de picioare, parcă nu maiavem niciun cuvânt de spus despre viaţa copiilor noştri, a afirmat tatăl unui copil.

PROIECT DE LEGE ÎN AUSTRIA: AMENZI DE PÂNĂ LA 3600 DE EURO PENTRU NEVACCINAŢI

Noul guvern austriac a publicat proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie. Aceasta se va adresa tuturor cetățenilor care au împlinit 14 ani, iar cei care refuză vor fi sancționați cu 600 de euro din trei în trei luni, amenda maximă putând să urce până la 3600 de euro.

Măsurile ar urma să se aplice de la jumătatea lunii martie, dacă vor fi aprobate de Parlament.

Eu aş vrea că vaccinarea obligatorie să fie impusă imediat, doar că legal nu se poate. Din punct de vedere medical ar trebui vaccinaţi toţi oamenii, inclusiv copiii de 5 ani pentru că, şi pentru ei, vaccinul a fost aprobat şi este recomandat, a declarat Thomas Szekeres, preşedintele Asociaţiei Medicale Austriece.

TEST NEGATIV OBLIGATORIU PENTRU INTRAREA ÎN MAREA BRITANIE

Și Marea Brtianie a anunțat noi reguli de intrare în țară pe fondul numărului mare de cazuri și a răspândirii tulpinii omicron.

De astăzi, toate persoanele, inclusiv cele vaccinate cu schemă completă, trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul britanic certificatul care atestă rezultatul negativ al unui test PCR sau rapid antigen, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite