Măsuri pentru stoparea epidemiei de rujeolă. Medicii vor să le explice părinţilor beneficiile vaccinării

5 ianuarie 2017, 13:15

Medicii de familie din judeţul Timiş îi cheamă la cabinet pe toţi părinţii care au copii nevaccinaţi împotriva rujeolei. Doctorii vor să le explice toate beneficiile imunizării şi, în cazul în care vor obţine acordul lor, să îi vaccineze pe cei mici. Astfel, încearcă să prevină apariţia de noi îmbolnăviri.

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că, în Timiş, în ultima perioadă, s-a atins vârful epidemiei. În doar o săptămână, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” au ajuns 53 de copii cu rujeolă. 37 au avut nevoie de internare. Micuţii au între patru luni şi opt ani şi nu au fost vaccinaţi.

Boala se transmite foarte uşor şi poate avea complicaţii severe – pneumonie sau encefalită, ce poate duce la moarte. Cei mai vulnerabili sunt copiii care suferă şi de alte boli, nu sunt bine hrăniţi sau trăiesc în condiţii de igienă precară.

De la începutul anului trecut şi până acum, în Timiş s-au confirmat peste 360 de cazuri de rujeolă. Trei pacienţi au murit. Numărul deceselor la nivelul întregii ţări este de 9.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Doliu în cultura română. A murit criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu

A fost grevă de avertisment în câteva zeci de spitale din ţară