Măsuri urgente pentru situația critică din spitale. România a activat mecanismul de protecție civilă

5 octombrie 2021, 11:50

Ministerul Sănătății a solicitat Departamentului pentru Situații de urgență activarea mecanismului european de protecție civilă, prin care România solicită ajutor internațional în lupta cu pandemia de Covid-19.

Autoritățile române solicită și caută să cumpere 12.700 de flacoane de Tocilizumabum, un medicament necesar pentru tratarea opacienților diagnosticați cu Covid-19. Anunșul autorităților române vine după ce producătorul a transmis că nu poate face față tuturor solicitărilor. România speră să cumpere medicamentul de la statele care nu au nevoie de el.

Medicamentul a mai folosit medicamentul, săptămâna trecută Ministerul Sănătății a distribuit Direcțiilor de Sănătate Publică o tranșă de 6.700 de flacoane de Tocilizumabum.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nu este exclus ca țara noastră să ceară ajutor și pentru concentratoare de oxigen.

Alte măsuri luate de autorități, în contextul în care este nevoie de mai multe locuri în spitale pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, sunt următoarele:

– operațiile și tratamentele, care nu sunt urgente, sunt suspendate în următoarele 30 de zile,

– se fac eforturi pentru operaționalizarea platformei de la Pipera, unde ar fi disponibile 300 de paturi cu oxigen pentru bolnavii de Covid-19.

La Spitalul Universitar din Capitală au fost instalate corturi, unde urmează să fie supravegheați pacienții cu simptome ușoare de Covid-19. În interiorul spitalului nu mai sunt locuri disponibile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite