Măsurile de relaxare de la 1 iulie, sub semnul întrebării

29 iunie 2020, 20:20

Că este vorba despre turiști, la mare sau politicieni la adunări de partid, regulile de protecţie sunt facultative pentru unii. În aceste condiţii, marea relaxare de la 1 iulie este sub semnul întrebării.

Azi s-au înregistrat 269 de cazuri noi, mai puține decât ieri, dar crește numărul infectărilor în zone cu focare recente, în București, Brașov și Argeș. La polul opus, în Satu Mare și Tulcea, de exemplu, nu a mai fost depistat niciun caz nou, iar la Vâlcea a fost raportată doar o singură nouă îmbolnăvire. Medicii atrag atenția că situația poate scăpa de sub control și insistă pe respecatrea regulilor de bază: distanțarea socială, purtarea măștii și spălarea și dezinfectarea mâinilor.

Cele mai așteptate măsuri pentru 1 iulie ar fi deschiderea restaurantelor și relaxarea condițiilor pentru evenimente, mai ales în aer liber şi mai multe competiţii sportive.

Autoritățile române preferă totuși să mai analizeze situația și să aștepte recomandările pe care urmează să le formuleze liderii Uniunii Europene. Decizia finala va fi anunțată chiar miercuri, pe 1 iulie, când guvernul va prezenta și planul de relansare economică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite