MEC: Măsuri pentru a asigura evidența centralizată a diplomelor și a certificatelor universitare
27 Octombrie 2020, 15:02
(actualizat 27 Octombrie 2020, 15:23)

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat, marți, că ia măsuri pentru a asigura evidența centralizată a diplomelor și certificatelor universitare. Astfel, MEC a cerut universităților să introducă în registrul matricol unic seriile actelor de studii eliberate absolvenților.

Potrivit unui comunicat al MEC, Monica Anisie a solicitat tuturor universităților ca, începând cu data de 2 noiembrie, în termen de 30 de zile, să opereze toate modificările necesare în Registrul matricol unic al universităților din România (RMUR).

Concret, univesitățile trebuie să introducă în RMUR seriile și numerele actelor de studii întocmite și eliberate pentru absolvenții celor trei cicluri de studii universitare (licență, master, doctorat), precum și ale altor forme de studii. De asemenea, vor fi introduse și date cu privire la numele conducătorului/conducătorilor de doctorat sub tutela căruia/cărora au fost/sunt organizate studiile, pentru fiecare student doctorand.

„Pentru a avea un sistem funcțional și credibil, universitățile trebuie să introducă toate datele necesare în acest registru, astfel încât, la nivelul Ministerului Educației și Cercetării să existe o evidență centralizată a diplomelor și a certificatelor universitare. Este și acesta un pas spre o Românie modernă”, a declarat Monica Anisie.

Registrul matricol unic al universităților din România, constituit prin Legea Educației, a devenit funcțional în anul 2016, prin includerea în contractul instituțional al fiecărei universități a obligației de a raporta datele solicitate de Ministerul Educației și Cercetării referitoare la evidența studenților pentru toate nivelurile de studii, se arată într-un comunicat al MEC.