Medic oncolog arestat pentru mită – Pacienții cu două cancere plăteau șpaga de două ori. Amănunte terifiante din anchetă

25 ianuarie 2023, 18:17

Mai multe amănunte ne-a oferit jurnalistul TVR Liliana Năstase. Vă avertizăm, sunt informații cu impact emoțional.

Conform datelor obținute din ancheta procurorilor de la Suceava, detaliile sunt șocante. Primul denunț s-ar fi făcut încă din martie 2022, când un pacient a reclamat faptul că i s-ar fi cerut șpagă de două ori doar pentru că suferă de două afecțiuni.

Ulterior, în iulie 2022, o altă persoană a epus denunț împotriva medicului, susținând la vremea respectivă că i-a fost interzis să urmeze tratamentul dat de un alt medic, din Iași, și i-a prescris un alt tratament care a venit, însă, prea târziu.

Ulterior, procurorii au decis să facă înregistrări audio-video, să o monitorizeze pe șefa Secției de Oncologie de la Spitalul Sfântul Ioan din Suceava, iar rezultatele acestei proceduri judiciare au scos la iveală fapte halucinante. Aceasta, numai în luna decembrie, ar fi luat de 62 de ori șpagă, orice, spun procurorii, miere, lapte, câte 50 de lei dacă lăsau oamenii.

Cei care nu aveau bani erau trimiși acasă, iar, ulterior, când reveneau la spital cu anumite sume de bani erau primiți și consultați.

De altfel, medicul a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de lei de la o persoană bolnavă de cancer.

Spitalul din Suceava este primul din rețeaua sistemului medical care a implementat, în anul 2019, un sistem anticorupție, prin care se interzice darea și luarea de mită în spitalele din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite