Medic român în Suedia: Viaţa mea s-a întors la normal. Am avut și noi zvonuri despre vaccinuri ucigaşe, cipuri, oculta mondială, dar suedezii au înțeles că sunt neadevărate

3 noiembrie 2021, 20:49

În spitalele covid din România e tot jale, chiar dacă apar mai puține cazuri noi de infectări. Din zece mii de oameni care află că au virusul, mulţi ajung la spital prea târziu. Şi cum a venit frigul, iar oamenii stau mai mult în interior, virusul se va tot răspândi.

Raed Arafat: „Urmează încă 2-3 săptămâni de presiune pe sistemul sanitar și, din păcate, un număr mare de decese, pentru că încă e un număr mare de pacienți în stare foarte critică în spitale. […] În primul rând să nu creadă că această scădere înseamnă că din nou putem să stam liniștiți, să nu ne mai vaccinăm, să nu mai luăm măsurile de protecție.”

Doctorii din Diaspora vor să-i convingă pe români să ia decizia care le poate salva vieţa. Laura Ghibu e medic în Suedia, unde peste 70 la sută din populație e vaccinată. Din 10 milioane de suedezi, sub o mie – majoritatea nevaccinați – află că sunt pozitivi, într-o zi. Iar la Terapie Intensivă sunt mai puțin de 30 de cazuri.

Dr. Laura Ghibu: „Restricţiile s-au ridicat total pentru toți cei care sunt vaccinaţi. Şi noi am avut aceleaşi zvonuri despre vaccinuri ucigașe, despre cipuri, despre oculta mondială.  Agenţia pentru Situaţii de Urgenţă a ieşit public şi a explicat că aceste zvonuri vin din afară, probabil de undeva din Est, şi că toate toate aceste zvonuri sunt neadevărate. Şi suedezii i-au crezut.”

În Austria, două treimi din populaţie este vaccinată. Se fac multe testări. Iar măsurile de protecţie au fost respectate şi peste vară, explică medicul Sorin Popescu, de la Viena: „Noi nu am intrat nicăieri la terase, în locuri publice aglomerate fără să prezentăm certificatul verde. Şi copiii au început să se vaccineze. Profesorii sunt vaccinaţi aproape 90 la sută. Şcolile au reînceput astăzi şi se desfăşoară normal, dar foarte mulţi copii sunt vaccinaţi şi chiar şi aşa ei nu intră la şcoală fără să fie testaţi. Cred că, în curând, România poate să ajungă la acelaşi număr de decese cum a ajuns după al doilea război mondial.”

Pe termen scurt, adoptarea rapidă a certificatului verde este soluţia, spun cei de la patronatele medicilor de familie.

Dr Raluca Zoițanu:„Este un apel din disperare la adresa parlamentarilor să nu mai tergiverseze lucrurile, să ia măsurile care se impun acum. Sunt mulţi politicieni care, prin mesajele lor, întăresc aceste dezinformări, aceste mituri, aceste minciuni despre vaccinare.”

Certificatul verde, indirect, ajută campania de vaccinare, pentru că oamenii preferă să se vaccineze decât să se testeze.

Frica de a pierde locul de muncă pentru mulţi români este mai puternică decât toate celelalte.

Datele din alte ţări arată clar eficiența vaccinurilor. În Danemarca, de exemplu, numărul de noi infectări a crescut de patru ori şi jumătate în ultima lună, la aproape două mii de cazuri, dar numai în jur de 30 sunt critice. Și sunt salvate aproape toate viețile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite