Medici: Găsirea unui loc la Terapie Intensivă, un adevărat calvar. Tot mai puține paturi libere în ţară. Spitalul modular Lețcani, închis din 14 ianuarie

13 aprilie 2021, 10:56

Medicii spun că găsirea unui loc la Terapie Intensivă este un adevărat calvar, iar numărul paturilor libere în ţară este extrem de redus. Premierul Florin Câţu a solicitat creşterea numărului de paturi la 1600 faţă de cele 1537 existente în prezent.

18 paturi de reanimare ar putea fi disponibile la Spitalul Modular Lețcani. Unitatea este închisă de pe 14 ianuarie din cauza frigului şi a frecventelor defecţiuni la instalaţia electrică. Managerul spitalului a solicitat o expertiză a instalaţiei pentru a fi sigur că pacienţii nu sunt în pericol.

Deşi numărul cazurilor critice este în creştere şi este nevoie urgentă de cele 18 paturi de la Leţcani, documentele solicitate nu au fost înaintate unităţii medicale.

Pe de altă parte, chiar dacă problemele tehnice ar fi rezolvate, în judeţul Iaşi nu se găsesc suficienţi medici şi asistenţi de Terapie Intensivă pentru o nouă linie de gardă la Leţcani.

Raportul Corpului de Control Al Ministerului Sănătăţii a fost solicitat şi de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a început o anchetă referitoare la legalitatea achiziţiei spitalului modular de la Lețcani. .

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite