Medici supravegheați cu dispozitive electronice la Spitalul Municipal din Timişoara

12 noiembrie 2021, 11:59

Conducerea Spitalului Municipal din Timișoara motivează necesitatea introducerii acestui sistem prin îmbunătățirea actului medical.

Managerul unității spitalicești susține că a primit nenumărate plângeri de la pacienți, prin care aceștia au sesizat fie că medicii nu au trecut pe la ei cu zilele fie că, în anumite secții, personalul este deficitar. Managerul susține că, prin implementarea acestui sistem, problemele ar fi rezolvate.

Este vorba despre un dispozitiv electronic pe care fiecare angajat din secție îl va purta cât timp este la serviciu. Acesta se conectează cu aparate amplasate în secții, pe holuri, în saloane prin bluetooth și se înregistrează prezența angajatului în zonă.

Nu se încalcă GDRP pentru că numele angajatului nu este înregistrat în sistem, ci un număr în baza căruia poate fi identificată persoana.

Aparatura va fi închiriată, costă 70 de lei pentru fiecare persoană.

Deocamdată va fi un program-test, care va fi implementat în 4 secții: Ginecologie, ORL, Oftalmologie și într-o secție Covid.

La începutul anului, sistemul a fost implementat în sistem-pilot la Radiologie. Managerul Spitalului Municipal susține că a funcționat foarte bine.

De cealaltă parte, angajații se simt umiliți pentru că sunt monitorizați în permanență, cât timp se află în spital. Reprezentanții sindicatului susțin că, dacă acest sistem va fi implementat, vor acționa în instanță conducerea spitalului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă