Medicii cer echipe de specialiști care să înceapă controale la domiciliul bolnavilor
26 Octombrie 2020, 15:29
(actualizat 26 Octombrie 2020, 16:50)

Apel disperat al medicilor în condițiile în care numărul infectărilor creste constant și sunt tot mai mulți bolnavi care se tratează acasă. Aceștia ar trebui să fie consultați însă e nevoie de personal medical suplimentar.

Sunt medici care spun că ar trebui înființate mai multe echipe de doctori rezidenți, asistente, infirmiere și studenți la medicină care să vină în sprijinul sistemului de sănătate în acest moment. Pentru că e nevoie ca personal calificat să meargă la domiciliul pacienților bolnavi care nu pot ajunge la spital, ori sunt asimptomatici sau o forma ușoară de boală. Asta și după ce Guvernul a decis ca aceste persoane să se trateze acasă, ajutate de medicul de familie.

Acum sunt peste 26.000 de oameni confirmați cu noul coronavirus care s-au izolat la domiciliu, iar mai bine de 55 de mii de se află în carantină la domiciliu. Sunt însă cazuri în care aceste persoane ar trebui să fie consultate și monitorizate fizic. Ar fi nevoie însă de echipe de specialiști care să facă aceste controale la domiciliul bolnavilor, susțin medicii.