Medicii de la Spitalul din Constanța se apără în cazul femeii care a murit după ce a așteptat 16 ore în urgență: A fost pacient de cod verde

4 februarie 2020, 12:49

Femeia a ajuns sâmbătă dimineață cu ambulanța la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului județean. Avea dureri în piept și abdominale.

Familia susține că analizele care i-au fost făcute arătau clar că starea femeii era gravă.

Cu toate acestea, femeia a fost lăsată pe un scaun cu rotile în Unitatea de primiri urgențe, fără un diagnostic și fără ca cineva să observe că starea ei se deteriora.

Abia în momentul în care a intrat în stop cardio-respirator, pacienta a fost mutată în Terapie intensivă și mai mulți medici au venit să o resusciteze. Femeia nu a mai putut fi însă salvată.

Conducerea spitalului susține că starea femeii s-a agravat brusc. Mai mult, sâmbăta trecută, atunci când s-a întamplat totul, au fost foarte multe urgențe care au întârziat efectuarea unor analize mai amănunțite și internarea în salon pentru tratament.

Reprezentanții spitalului au precizat că ancheta internă va stabili dacă au fost respectate toate protocoalele medicale.

Anchetă fac și Colegiul Medicilor, dar și Direcția de Sănătate Publică, iar poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite