Medicii de la Spitalul Dr. Carol Davila au recoltat organe de la un pacient în moarte cerebrală

Spital
Spital
9 noiembrie 2020, 11:41

Mai mulți specialiști de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” au realizat transplantul în condiții speciale, provocate de epidemia de Covid 19.

„Fiecare viaţă salvată reprezintă o victorie care ne ajută să nu ne lăsăm copleşiţi. Gesturile de omenie, responsabilitatea, echilibrul şi profesionalismul ne mobilizează să continuăm lupta pentru viaţă, să fim încrezători în trimful vieţii. O nouă misiune salvatoare de vieţi a fost posibilă datorită unor echipe medico-chirurgicale complexe care, în vremuri de pandemie, depun un efort deosebit pentru a resădi speranța acolo unde s-a instalat disperarea”, au anunțat reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT).

Potrivit ANT „toate unităţile sanitare implicate în activitatea de transplant fac toate eforturile pentru defăşurarea, în condiţii de maximă siguranţă, a activităţii medicale, pentru binele pacienţilor, prin măsuri suplimentare, care au constat în testarea echipelor de prelevare, a donatorilor şi a receptorilor, fapt ce a permis să nu se înregistreze mortalitate prin COVID în rândul pacienţilor transplantaţi”. Statisticile arată că anul acesta au fost realizate patru transplanturi de cord, unul pulmonar, 53 hepatice -din care 47 de la donator în moarte cerebrală, 152 renale -din care 102 de la donator în moarte cerebrală, iar până în prezent au fost 56 de donatori.

sursa: Mediafax

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite