Medicii din Polonia veniți în ajutor în spitalele din România și-au încheiat misiunea

10 noiembrie 2021, 14:54

Timp de două săptămâni, cei 43 de medici și asistente din Polonia au muncit cot la cot cu salvatorii români. Au văzut cum fiecare loc în plus în spital e o viață câștigată.

Lupta medicilor români și a pacienților care ajung să nu mai poată respira pentru că nu sunt vaccinați i-a impresionat.

Dominik Daszuta, medic de terapie intensivă: „Acestea sunt vremuri foarte complicate şi toţi ne confruntăm cu pandemia, oamenii îşi fac treaba fantastic lucrând zi şi noapte şi sunt sigur că i-am ajutat pe oamenii care lucrează acolo şi pe pacienţi. (…) În opinia mea, ceea ce a lipsit sunt paturile ATI, cu asta am încercat noi să ajutăm, să asigurăm resursele umane şi materiale suplimentare. Europa este copleşită de această boală„.

Sunt în scădere cazurile nou confirmate. În ultimele 24 de ore, au fost puțin peste 6 mii, dar numărul deceselor rămâne ridicat. Încă 405 oameni au murit de COVID. Presiunea pe spitale e încă mare, iar ajutorul medicilor polonezi a venit la momentul potrivit.

Raed Arafat, șeful DSU: „Am ajuns la finalul misiunii colegilor din Polonia, care au asistat în ultimele două săptămâni colegii români din patru spitale – Matei Balş, la Terapie Intensivă, şi Unităţile de primiri urgenţe de la Sfântul Pantelimon, Bagdasar şi Floreasca. Tot feedback-ul pe care l-am avut de la colegii noştri a fost extraordinar, sprijinul acordat a fost unul de mare valoare şi modul în care au colaborat a fost unul care, cu siguranţă, va deschide calea unei colaborări în viitor pe acest domeniu şi întărirea modului de lucru împreună şi, de ce nu, participarea la misiuni comune în viitor”.

Natalia Pietrowska, reprezentant al Ambasadei Poloniei în România: „Eu vreau să le spun mulţumesc fiecăruia dintre ei şi să subliniez că acesta este cel mai relevant exemplu al lungii prietenii din Polonia şi România„.

Medicii români sunt ajutați în aceste zile de alte echipe de specialiști din Israel și Danemarca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă