Medicii fac apel la persoanele vindecate de Covid-19 să doneze plasmă, deoarece pot salva astfel viețile pacienților în stare critică

1 septembrie 2020, 10:11

Transferul plasmei convalescente este considerat un tratament revoluționar, însă numărul celor care se prezintă pentru donare este mult prea mic. Autoritățile au simplificat de curând procedura de donare a plasmei, iar Centrele Regionale de Transfuzii și-a prelungit programul de lucru și în weekend. Cu toate acestea, persoanele vindecate de Covid-19 nu vin să doneze.

În spitalele covid-19, tratamentul cu plasmă s-a dovedit unul de succes în rândul pacienților cu forme severe ale coronavirusului. Tocmai de aceea, autoritățile încearcă acum să încurajeze populația vindecată să facă un bine și să doneze.

Donatorii de sânge din rândul persoanelor vindecate de Covid-19 pot salva mai multe vieți. Pe lângă plasma convalescentă, produsele sanguine rămase vor ajunge în spitale, acolo unde este mare nevoie de sânge.

Ultimele date arată că, din cei peste 37 de mii de pacienți vindecați, până acum au donat plasmă convalescentă mai puțin de 1000.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite