Medicii recomandă gravidelor vaccinarea împotriva COVID-19

13 noiembrie 2021, 16:54

La 25 de ani Marina Panduru va da naştere în curând primului ei copil. Tânăra nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 de teamă pentru copilaşul ei.

Mihaela, o altă tânără mămică este la a treia sarcină. Deşi a avut COVID-19 în timpul sarcinii nici acum nu e convinsă de beneficiile vaccinării.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în timpul sarcinii sau în timpul alăptării este recomandată ca singura intervenţie eficientă pentru reducerea riscului de îmbolnăvire, naştere prematură sau chiar deces.

În ciuda campaniilor de informare, viitoarele mămici sunt destul de reticente în privinţa vaccinării. Însă medicii atrag atenţia că beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile.

Tocmai pentru a veni in ajutorul viitoarelor mămici dar şi a celor indecişi, la Craiova a ajuns o caravană a vaccinării găzduită de Teatrul Naţional. După capitala Olteniei, medicii vor ajunge şi în comunele învecinate dar şi la Slatina şi Piteşti.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a responsabiliza şi conştientiza oamenii asupra importanței vaccinării împotriva COVID-19.

După Craiova, caravana vaccinării va ajunge duminică şi în comuna doljeană Bulzești, localitatea cu cea mai mare incidență a cazurilor COVID-19 din județul Dolj.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite