Medicii recomandă purtarea măștii și în aer liber

25 iulie 2020, 19:41

Noul coronavirus se transmite acum foarte uşor în comunitate. Aşa că trebuie să ne protejăm tot timpul, chiar şi afară, dacă nu suntem singuri. Medicii spun că, în lipsa unui vaccin, masca e cea mai simplă metodă de prevenţie.

Atunci când suntem în aer liber, în locuri în care se află şi alte persoane, oricând este posibil ca cineva să strănute sau să tuşească în apropierea noastră. Iar dacă persoana respectivă este infectată cu SARS-COV-2, ne poate infecta şi pe noi, dacă nu avem nasul şi gura acoperite.

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta” Bucureşti: Din punctul meu de vedere, purtarea măştii chiar şi în spaţiile deschise, acolo unde sunt zone aglomerate este obligatorie. Atunci când o persoană bolnavă tuşeşte sau strănută, virusul se deplasează în jurul persoanei bolnave pe o distanţă de şapte metri, până la şapte metri. Este foarte probabil să inhalăm particulele virale.

Masca trebuie să acopere şi nasul şi gura pentru a putea filtra aerul inhalat.

Deşi numărul cazurilor noi atinge record după record, unii tot nu respectă regulile de protecţie nici măcar în spaţiile publice închise, unde riscul de infectare e mai mare.

În doar 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au aplicat peste o mie de amenzi în valoare de aproape 440 de mii de lei pentru încălcarea măsurilor de protecție.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite