Medicul Alexandru Rafila la TVR: „Nu este posibilă o testare în masă și nici utilă. (…) Sunt cel mai îngrijorat de limitarea capacității de asistență medicală”

26 martie 2020, 10:21

Președintele Societății de Microbiologie mai spune că nu este utilă o astfel de testare, din moment ce unii pacienţi pot deveni pozitivi cu COVID 19 la scurt timp după ce au fost testaţi.

„Din punct de vedere tehnic, nu văd posibilă o astfel de testare şi nici utilitatea nu este foarte clară pentru că la mulţi oameni testarea este negativă să Spunem, iar peste 2-3 zile se îmbolnăvesc. Deci cel mult putem avea o radiografie în momentul testării, dar nu o imagine de ansamblu şi să Putem să luăm măsuri de identificare şi izolare a pacienţilor la un nivel aşa de mare”, a declarat doctorul Alexandru Rafila într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.

Acesta a mai declarat că nu ştia de planurile anunţate de fostul ministru şi nici nu crede că o testare în masă poate fi făcută într-un timp scurt.

„Eu nu cunosc acest proiect, am aflat din presă. Din punct de vedere logistic, mi se pare greu de crezut că poate fi făcut în scurt timp”, a declarat Rafila.

Victor Costache a anunţat la un post de televiziune că a discutat cu profesorul Străinu Cercel despre această testare în masă, cu „echipe mobile de testare door to door, din uşă în uşă”, iar „necesarul este de minim 2 milioane, maxim 5 milioane de teste”.

Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie a declarat la TVR: Problema mare în cazul în care unitățile medicale au multe cazuri în rândul personalului împiedică activitatea normală acolo Ne îndreptăm spre o evoluție care a fost înregistrată în toate celelalte țări europene, creștere progresivă a numărului de cazuri, deocamdată nu suntem în situația asta, eu personal sunt cel mai îngrijorat de limitarea capacității de asistență medicală din două cauze- o data suprasolicitarea de cazuri noi înregistrate, mai ales dacă or să apară foarte multe cazuri grave și al doilea perturbarea activității din cauza îmbolnăvirilor personalului medical.

Ministrul Sănătății, Victor Cosctahe, și-a dat demisia, a anunțat joi premierul Ludovic Orban.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite