Medicul care a preluat primul bolnav infectat cu noul coronavirus s-a vaccinat

30 decembrie 2020, 20:58

Liliana Dăbuleanu era acolo, în ambulanţă, alături de primul pacient confirmat cu noul coronavirus în ţara noastră. L-a transportat din localitatea gorjeană Prigoria la Spitalul Matei Balș din București.

Situația a devenit, însă, tot mai gravă, iar Liliana Dăbuleanu a fost alături de sute de pacienți infectați. După 10 luni infernale, s-a vaccinat. Fără emoții și cu speranţă.

Alte 370 de cadre medicale de la Spitalul de Urgență din Craiova se vor vaccina până la anul nou. Plus alte 60 de la Spitalul de Neuropsihiatrie.

La Spitalul Județean din Timișoara vor fi vaccinate, până la Anul Nou, 350 de cadre medicale care lucrează în zona roșie, dar și în secția ATI și la Unitatea de Primiri Urgențe. Peste 90% dintre cadrele medicale de la acest spital s-au înscris pe listă pentru a fi imunizați.

Aproximativ 1000 de infirmieri, asistenți și medici de la Spitalul Militar și de Copii din Timișoara, dar și de la Spitalul Municipal din Lugoj vor fi vaccinați împotriva noului tip de coronavirus, până la Anul Nou.

Primele doze de vaccin au ajuns și la Spitalul Județean din Deva, dar și în alte 11 unități medicale din județ.

Celelalte spitale din țară vor intra în forţă în campania de vaccinare după 4 ianuarie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite