Medicul Ion Ștefan, despre factorii de risc major în COVID-19: Bolile cardiovasculare, bolile cronice pulmonare, diabetul, cazurile de imunodepresie

8 iulie 2020, 10:03

Era cumva de așteptat ca această relaxare a unor măsuri restrictive să genereze un surplus de astfel de cazuri, spune medicul Ion Ștefan, care apreciază că gestionarea cazurilor asimptomatice acasă poate fi un câștig, dar este nevoie de măsuri suplimentare ca acele persoane să fie cu adevărat izolate de restul membrilor familiei.

Medicul avertizează asupra supraaglomerării spitalelor care tratează pacienții COVID-19.

Șeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Militar „Carol Davila” a explicat că orice avitaminoză (deficit de vitamine, n.r) poate să vulnerabilizeze organismul și să creeze o imunodepresie, aici intrând și deficiența de vitamina D. Cea mai bună sursă de vitamina D este soarele, spune Ion Ștefan.

Medicul a explicat care sunt factorii de risc major: bolile cardiovasculare, bolile cronice pulmonare, bolile metabolice, cum ar fi diabetul,  cazurile de imunodepresie.

Cum ne putem pregăti organismul: trebuie sa ne alimentam corect, rațional, sa corectam obezitatea, să facem un tratament corect pentru hipertensiune, pentru bolile pulmonare cronice, să corectăm hipovitaminozele, să luăm măsuri suplimentare pentru cei care prezintă imunodepresie.

Pentru copii, riscurile de a contractat boala și de a face forme severe sunt infinit mai mici, dar copiii vor respecta mai puțin măsurile de distanțare socială, deci riscurile de transmitere sunt mai mari, subliniază medicul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite