Medicul Virgil Musta: Administrarea medicamentului Plaquenil, pe bază de hidroxiclorochină, se face doar în urma unui consult cardiologic
27 Mai 2020, 09:38 (actualizat 27 Mai 2020, 11:26)
(actualizat 27 Mai 2020, 11:26) | Știrile TVR

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a suspendat studiile clinice cu hidroxiclorochină, pe care le realiza cu parteneri din mai multe țări. Studiile au arătat că acest tratament ar putea crește riscul de aritmie cardiacă și deces. Mai multe informații ne-a dat medicul Virgil Musta, de la spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Timişoara.

În privința tratamentului cu Plaquenil, medicament care conține hidroxiclorochină, medicul  Virgil Musta spune că în protocolul din România există  administrarea acestui medicament, dinainte de decizia OMS. Medicul precizează că se știa de  existența contraindicațiilor și medicamentul nu era folosit în cazul pacienților cardiaci.

Tratamentul poate fi instituit în urma unui consult cu medicul cardiolog, subliniază dr. Musta.

Medicul spune că nu au fost probleme până acum la administrarea acestui medicament, un singur pacient a dezvoltat tulburare de ritm și i s-a întrerupt tratamentul.

Potrivit lui Virgil Musta, totul depinde de doza administrată și de persoana căreia i se administrează - orice tratament trebuie administrat după o analiză a patologiei pacientului.