Medicul Virgil Musta: În România, pandemia este ținută sub un control foarte bun. Obligativitatea vaccinării ar fi importantă pentru că reprezintă o problemă de sănătate publică

22 aprilie 2020, 10:41

Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babeș” avertizează că dacă nu se iau niște măsuri inteligente și înțelepte exista pericolul ca epidemia să reizbucnească, numărul îmbolnăvirilor să crească.

Referitor la situația din țara noastră, pandemia este ținută sub un control foarte bun, este de părere medicul, care a explicat că  raportat la numărul de populație, avem un număr mic de cazuri, și același număr mic de decese.

Întrebat dacă atunci când va exista pe piață un vaccin sigur, ar trebuie ca populația să fie obligată să se vaccineze, medicul  este de părere că obligativitatea ar fi importantă, pentru că, de fapt, reprezintă o problemă de sănătate publică,  atunci noi trebuie să acționăm să ne protejăm populația.

Cea mai bună metodă este profilaxia. Când va veni vaccinul, se poate face profilaxia prin vaccin, care este specifică și cea mai bună, atunci avem o șansă să ținem sub control această epidemie, altfel sunt doar măsuri de cârpi niște lucruri în timp scurt, nu sunt niște măsuri esențiale. a subliniat Virgil Musta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite