Medicul Virgil Musta: O viață normală este necesară pentru psihicul nostru, dar nu va veni dacă nu respectăm regulile. Riscul ca pandemia să se extindă în toată țara este mare
29 Iunie 2020, 23:00 | Știrile TVR

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Dr.Victor Babeș" din Timișoara, a declarat luni seara la Tema Zilei de la TVR 1 că avem cu toții nevoie de o viață normală, dar pentru asta trebuie să respectăm regulile de protecție pentru limitarea răspândirii virusului SARS COV-2.

"Din păcate, noi nu vrem să înțelegem că este foarte important să respectăm măsurile pentru ca că putem beneficia de o relaxare și trecerea treptată la o viață normală. O viață normală este necesară pentru psihicul nostru, dar ea nu va putea veni dacă nu respectăm regulile. Riscul ca pandemia să se extindă în toată țara este mare. Riscul de a nu face față, prin sistemul de sănătate, de asemenea există", spune medicul.

Virgil Musta atrage atenția că multe spitale nu mai au locuri pentru pacienți, iar sistemul de sănătate este în pericol să nu facă față: "Ne așteptam ca, odată cu apariția măsurilor de relaxare, să crească și numărul de cazuri. Dar nu ne așteptam ca numărul lor să fie atât de mare și să apară focare în anumite regiuni ale țării. Sunt zone, cum este Brașovul, în care spitalele nu mai fac față numărului de cazuri, fiind nevoiți să transfere pacienți cu infecții COVID în alte județe. Bucureștiul este, de asemenea, la limita locurilor disponibile, ca și alt zone din țară: Suceava, Iași."

"Ar fi păcat ca, după trei luni dificile, de măsuri restrictive,  să nu putem beneficia de o viață normală din cauză că anumite persoane nu înțeleg că este necesară menținerea celor trei reguli de aur în viața noastră cotidiană", a mai spus medicul, referindu-se la distanțarea socială, purtarea măștii de protecție și spălatul des pe mâini cu apă și săpun.