Mesajul liderilor politici de Ziua Principatelor. Klaus Iohannis: Sunt vremuri extrem de dificile. Vom trece cu bine acest test dacă vom ști să dăm mână cu mână

24 ianuarie 2023, 19:56

Președintele Klaus Iohannis a cerut autorităților locale și centrale să se mobilizeze pentru finalizarea reformelor care să elimine disfuncționalitățile din țară. A menționat în principal două domenii: educația și infrastructura și a accentuat că binele comun trebuie să primeze.

KLAUS IOHANNIS, președintele României Numeroasele provocări cu care ne confruntăm la nivel european riscă să slăbească atașamentul profund față de valorile democratice. Sunt vremuri extrem de dificile, care ne pun la încercare sistemul de valori sau credința în principiile europene. Vom trece cu bine acest veritabil test dacă, la fel cum ne îndeamnă Hora Unirii, vom ști „să dăm mână cu mână”, să prețuim solidaritatea și unitatea!

La Iași liderii coaliției și-au susținut discursurile în huiduielile unor simpatizanți AUR. Actualul și viitorul premier au vorbit mulțimii despre „progresele semnificative” ale Guvernului.

Eu chiar vă iubesc. În 1859, unitate nu a îmsemnat doar că poporul să fie unit. Unitatea a fost și între conducători.  Vă îndemn să lăsăm deoparte tot ce ne desparte și, uniți, să ne urmărim  obiectivele comune, creşterea economică şi a nivelului de trai al românilor, a spus Ciolacu, în discursul său.

Și în România mișcări politice extremiste încearcă să ne influențeze societatea. Se promovează ura, în locul bunei înțelegeri, frica în locul acțiunii, dezinformarea în locul adevărului. În cazul României, echilibrul şi înţelepciunea socială, susţinerea puternică a valorilor europene şi euroatlantice acţionează ca un veritabil catalizator în jurul libertăţilor democratice, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au mers împreună și la Focșani. Au transmis încă o data că avem un destin occidental și  șansa de a definitiva marele proiect al României moderne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă