Meteori din coada cometei Halley vor fi vizibili cu ochiul liber marţi şi miercuri dimineață

Cerul pe 5 și 6 mai 2020
Cerul pe 5 și 6 mai 2020
4 mai 2020, 16:00

Fenomenul este posibil pentru că Pământul se apropie, ca în fiecare an în această perioadă, de traiectoria cometei Halley, explică specialiștii:

„În diminețile de 5 și 6 mai se pot vedea mai mulți meteori decât de obicei pentru că este la maxim curentul eta Aquaride.

Meteorii din acest curent provin din coada cometei Halley, fiind pe orbită în jurul Soarelui. În fiecare an, în această perioadă, planeta noastră se apropie de traiectoria cometei, în atmosferă intrând mici particule de praf, care la frecarea cu aerul produc senzația de „stea căzătoare”.

Dacă vreți să vedeți praf din coada cometei Halley trebuie să priviți cerul cu ochiul liber, începând cu ora 2-3, până dimineață. Nu conteaza în ce direcție priviți, alegeți o direcție care să nu fie lângă Lună.

Se vor vedea doar câțiva meteori pe oră, destul de rapizi, vizibili doar o fracțiune de secundă. Sunt puțini, mai ales din cauza Lunii, pentru că în teorie ar trebui să se vadă 10-20. Puțini dar prețioși pentru că provin din coada unei comete celebre”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite