Mii de români preferă vacanța la cort sau la rulotă
07 August 2017, 22:01 (actualizat 07 August 2017, 22:22)
(actualizat 07 August 2017, 22:22) | Știrile TVR

Renunţă la confortul din hoteluri ca să se bucure mai mult de natură și să aibă un sentiment de libertate. Este cazul miilor de turişti din ţară şi din străinătate care an de an, îşi petrec vacanţa la cort, pe malul mării. Unii campează în zone amenajate, dar alţii vor să stea cât mai departe de aglomeraţie, unde liniştea este deplină. Indiferent de locul pe care îl aleg, cheltuiesc bani mai puţini. Îşi permit să stea chiar şi o lună pe litoral.

Dornică de o escapadă la malul mării, familia Dascălu şi-a făcut bagajele şi a pornit spre mare. Cei doi nu s-au îngrijorat nicio secundă pentru locul de cazare. Au decis să petreacă vacanţa la cort. Prima oprire au făcut-o pe plaja din Corbu, departe de agitaţie, într-un loc în care încă mai domneşte liniştea.

Ca să cheltuiască mai puțini bani, şi-au adus de acasă mâncare, butelii şi aragaz. Nu le lipseşte nimic.

Cine alege să stea într-un camping autorizat, cum ar fi cel din Năvodari, de exemplu, plătește 22 de lei de persoană, pe zi. La asta se daugă 6 lei pentru autoturism şi 16 lei pentru cort.

Cine nu are curaj să doarmă în cort, dar vrea să se bucure de linişte şi natură, poate alege rulota.

Aici cheltuielile sunt ceva mai mari. Turiştii plătesc pe zi 22 de lei de persoană, 16 lei pentru autoturism şi 25 de lei pentru rulotă.

Chiar și așa, cu toate cheltuielile, turiștii ies mai bine decât dacă s-ar fi cazat la hotel și ar fi mâncat în fiecare zi la restaurant. Așa că își permit să stea la mare mai mult decât ceilalţi.