Mihaela Buzărnescu a abandonat în turul al doilea la Montreal, după o accidentare teribilă. Sportiva a părăsit terenul într-un scaun cu rotile

9 august 2018, 00:49

Reprezentanta ţării noastre a suferit o entorsă la piciorul drept, în cursul setului al treilea, la scorul de 6-3, 6-7 (5/7), 4-3 în favoarea adversarei sale. Cu ochii în lacrimi, „Miki” a primit îngrijiri medicale la marginea terenului, înainte de a fi scoasă din arenă într-un scaun cu rotile, în aplauzele spectatorilor.

(w500) Mihaela Bu

În primul set al meciului, numărul 5 mondial a reușit două breakuri și s-a distantat la 4-0. Românca a răspuns cu un break, dar a fost prea târziu pentru a mai schimba soarta primului set, câștigat de ucraineancă cu 6-3. În actul secund, echilibrul s-a păstrat până la 3-3. Svitolina a preluat conducerea după ce s-a impus pe serviciul Mihaelei, dar avantajul a fost repede neutralizat de Buzărnescu, cu un rebreak.

S-a ajuns la tie-break, unde Mihaela a revenit incredibil de la 2-5, și, cu cinci puncte consecutive, a trimis meciul în decisiv.

Românca și-a continuat turul de forță și, în ultimul act a condus cu 3-0. Svitolina a revenit repede în meci  cu patru ghemuri consecutive și a preluat conducerea, scor  4-3.

Mihaela a avertizat că terenul alunecă din cauza ploii și, chiar dacă arbitrul de scaun a verificat suprafața de joc, partida a continuat. După numai câteva minute, Buzărnescu a călcat strâmb, a căzut și a început să țipe.

Svitolina a fost cea care i-a adus gheață. După intervenția medicilor, Mihaela a părăsit terenul într-un scaun cu rotile, în aplauzele celor aflați în tribună.

Mihaela Buzărnescu (30 ani) a cucerit duminică primul titlu WTA din cariera sa, în turneul de la San Jose (California), succes care a propulsat-o pe locul 20 în ierarhia mondial, cel mai înalt pe care l-a atins până acum în circuitul profesionist.

Pentru participarea la competiţia din Canada, Buzărnescu a fost recompensată cu un cec de 14.860 dolari şi 60 de puncte WTA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite